Voedingsadvies

Gezonde voeding en afslanken

Gezonde voeding en afslanken behoren tot dezelfde behandeling aangezien je door een gezond eetpatroon vanzelf afslankt.

Het is belangrijk in te zien dat voeding een enorme impact heeft op je gezondheid en prestaties. Met wat je nu eet (en kan verteren!) worden morgen je cellen opgebouwd.

Wat is gezond eten? De laatste tijd is er veel verwarring door tegenstrijdige berichtgeving. Ieder lichaam is anders en heeft andere behoeften naargelang leeftijd, gezondheidstoestand, verteringsstelsel, bewegingsniveau,…. Bij ons wordt uitgelegd wat je het best eet, welke voedingscombinaties goed voor je zijn en wanneer je deze voeding het best opneemt.DCIM100GOPRO

Specifieke aandoeningen

Uit een groeiend aantal onderzoeken blijkt dat voeding een rol kan spelen in de ontwikkeling van veel chronische aandoeningen, waaronder: chronische vermoeidheid, fibromyalgie, hart- en vaataandoeningen, botontkalking, overgewicht en obesitas, reumatische aandoeningen, kanker, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, depressiviteit, ADHD,… .Het gaat hier dan om twee factoren: een tekort aan benodigde voedingsstoffen (door verteringsproblemen, opnameproblemen of nutriëntenarme voeding) en een teveel aan schadelijke toevoegingen.

Mensen die een chronische aandoening hebben kunnen een opmerkelijke verlichting in symptomen ondervinden na aanpassing van hun voeding.

Sportvoeding

Voeding speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van sportieve prestaties. Naast training, talent en technische eigenschappen is voeding een factor die medebepalend is voor het verwezenlijken van topprestaties.

Veel sporters weten niet wat te eten voor, na en tijdens de wedstrijd. Velen grijpen naar commerciële sportrepen en dranken. Daarin zitten echter heel veel stoffen die je lichaam meer kwaad dan goed doen (bewaarmiddelen, kleurstoffen, smaakstoffen, fructose  en meer suikers dan je lichaam kan  verbruiken). Wij helpen je zoeken naar de voor jou geschikte voeding om je sportprestaties te verbeteren.

Mentale begeleiding

Kennis is één maar je moet het ook omzetten naar de praktijk. Bewust worden van wat je eet, denkt en voelt is de eerste stap naar het ontwikkelen van een evenwichtig voedingspatroon. Met een stappenplan wordt je een krachtige oplossing gegeven om de haat-liefdeverhouding met eten definitief te doorbreken. We helpen je met het bekomen van de juiste mindset.

voedingsadvies